Bliv bachelor i Teknologi - digital uddannelse

Se film om uddannelsen

Studer online og lær teknologien bag fremtidens kemiske løsninger

Vil du være ekspert i de teknologier, der skaber kemien i fremtidens energisystemer? Og vil du have en ingeniøruddannelse, hvor du kan rykke dig fagligt uden at rykke dig fysisk? Så er DTU’s digitale uddannelse Teknologi måske noget for dig.

Faglighed, fleksibilitet og en fremtid fyldt med muligheder. Læser du den digitale bacheloruddannelse Teknologi, får du alle tre.

Du studerer online og lærer at bruge kemi i den mindste molekylære detalje og den største produktionssammenhæng – og med blik for energikonvertering og -lagring. Du kombinerer din kemiforståelse med digitale værktøjer og bliver eksempelvis ekspert i Power-to-X: en af fremtidens vigtige teknologier.

Som online studerende kan du flytte dig fagligt uden at flytte dig fysisk – og du får en fremtid som eftertragtet ingeniør.

Med global opvarmning står verden over for komplekse problemer, der har brug for kreative, teknologiske løsninger. Én af de løsninger, som du lærer om på studiet, er Power-to-X. Power-to-X er en fællesbetegnelse for de teknologier, der kan producere kemiske produkter ved hjælp af grøn strøm frem for gas og olie. Det er her, vi finder opskriften på nye energiteknologier og klimavenlige alternativer til blandt andet vej-, luftfarts- og skibstransport.

Vælger du at læse Teknologi, bliver du specialist på området. Samtidig opbygger du en bred viden om kemi, energi og kemisk produktion. En kombination der betyder, at du kan bruge din viden til at gøre en forskel for mennesker.

Teknologi - digital uddannelse, bachelor

Niveaukrav

Matematik A
Fysik B eller Geovidenskab A
Kemi B eller Bioteknologi A
Dansk A
Engelsk B

Studiepladser

25

Uddannelsessted

Online. Fysisk fremmøde i forbindelse med nogle eksamener.

Optagelsesområdenr.

15095

Studiestart

August 2025
Læs mere om studiestart

Se film om bacheloruddannelsen i Teknologi - digital
Hvordan er det at læse Teknologi - digital uddannelse? Hør de studerende fortælle om uddannelsen
“De 15 timer, jeg sparer i transport om ugen, dem kan jeg bruge på min kone, dem kan jeg bruge på mine børn, dem kan jeg bruge herhjemme. Det er guld værd.”
Glenn Felthaus Studerende på Teknologi - digital uddannelse

Hvad lærer du?

Som studerende på Teknologi opbygger du en bred viden om kemi.

Du bliver klogere på stoffers kemiske egenskaber, hvordan de reagerer, og hvordan forskellige metoder og teknikker kan omdanne dem til nye stoffer.

Du dykker ned i forskellige grene af kemiens verden, og du lærer blandt andet om fysisk kemi, elektrokemi og organisk kemi.

Du tager kurser i kemisk og biokemisk procesteknik. Her bliver du klædt på til at arbejde med produktioner af kemiske- og biokemiske produkter i industrien.

Og så lærer du om alle de forskellige processer og komponenter, man bruger i produktionerne som varme, tryk og katalysatorer.

Samtidig får du praktisk erfaring med digitale værktøjer, der spiller en stadig større rolle i den kemiske og biokemiske industri. Du lærer at bruge værktøjerne til at designe og teste eksperimenter. Du lærer, hvordan de kan optimere og automatisere kemiske processer, og hvordan modeller og data kan bruges til at forudsige effekter af ændringer i produktionen. Du bliver god til at programmere.

Fordi uddannelsen er digital, bliver du hurtigt vant til at arbejde i krydsfeltet mellem kemi og digitalisering.

Undervejs dykker du ned i Power-to-X. Emnet er et perfekt eksempel på, hvordan blandingen af kemi og energi kan føre nye løsninger med sig.

Derfor lærer du at sætte dine forskellige færdigheder i spil, når du arbejder på at udvikle Power-to-X og forstå fremtidens energiteknologier.

Sådan er studiet bygget op

Den digitale bacheloruddannelse Teknologi tager tre år.

Dit første studieår er dedikeret til, at du kan opbygge din grundviden.

Du får almene naturfaglige færdigheder med kurser i matematik, fysik og kemi, imens du bliver introduceret til energisystemer og Power-to-X.

Undervejs arbejder du sammen med dine medstuderende på forskellige tværfaglige projekter, hvor I udvikler en konkret løsning på et virkeligt problem.

I skal for eksempel udvikle en løsning, der kan nedkøle solceller og designe jeres eget vindmøllesystem.

På dit andet år går du mere i dybden.

Du udbygger din viden om matematik, og så har du flere kemikurser, hvor du blandt andet lærer om kemiske processer og anvendelse af data i kemisk produktion.

Du tager dine første valgfrie kurser, og du kan vælge imellem digitale og fysiske kurser på DTU.

Det tredje år står for alvor i valgfrihedens tegn.

Du har mulighed for at specialisere din viden yderligere og dyrke dit favoritemne.

Har du lyst, kan du tage et semester på et andet universitet – i Danmark eller i udlandet.

På sjette semester afslutter du bacheloruddannelsen med dit bachelorprojekt.

Her kan du se eksempler på, hvordan en undervisningsuge på Teknologi ser ud på 1. og 2. semester, hvis du følger et anbefalet studieforløb.

Ugeskema, de første to semestre

Ugeskema for 1. semester

13-ugersperioden

 

 
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
8-12
 
01001
Matematik 1a (Polyteknisk grundlag)
Online
10-12
47214
Introduktion til fremtidens energiteknologier (online)
Online
 
01001
Matematik 1a (Polyteknisk grundlag)
Online
12-13
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
13-17
26800
Almen og uorganisk kemi (online)
Online
01001
Matematik 1a (Polyteknisk grundlag)
Online
 
02002
Programmering (Polyteknisk grundlag)
Online
 
17-18
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
18-22
 
 
 
 
 

Ugeskema for 2. semester

13-ugersperioden

 
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
8-12
01002
Matematik 1b (Polyteknisk grundlag)
Online
10-12
 
 
01002
Matematik 1b (Polyteknisk grundlag)
Online
10065
Fysik (Polyteknisk grundlag)
Online
12-13
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
13-17
01002
Matematik 1b (Polyteknisk grundlag)
Online
02402
Statistik (Polyteknisk grundlag)
Online
 
47213
Introduktion til Power-to-X (online)
Online
 
17-18
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
18-22
 
 
 
 
 

Udlandssemester

5. semester er dit udlandssemester, hvor du oplever en bid af verden og styrker din faglige profil.

Du kan gøre vejen dertil overskuelig ved at benytte en af DTU’s udvekslingsaftaler, som du finder på DTU Beyond Borders.

Vil du vide mere om de forskellige muligheder for et semester i udlandet, kan du besøge DTU Study Abroad.

Er et udlandsophold ikke det helt rigtige for dig, kan du i stedet bruge tiden til at tage kurser på DTU, på et andet dansk universitet, eller tage et EuroTeQ online kursus hos en af vores europæiske partnere.

Undervisning på Teknologi

Når du læser den digitale bacheloruddannelse Teknologi, får du varieret, aktiv og social onlineundervisning.

Undervisningen er skemalagt, så den foregår på de samme tidspunkter som en fysisk bacheloruddannelse, men hvor du vil studere, er helt op til dig.

Det betyder, at du sparer pendlerturen og kan studere der, hvor du bor. Du skal nemlig kun møde fysisk op på DTU i forbindelse med nogle eksamener. Det vigtigste er, at du som digital studerende har masser af nysgerrighed, selvstændighed og selvdisciplin – og et IT-setup, der egner sig til onlineundervisning.

Selvom din undervisning er online, er den langt fra passiv. Den består nemlig af en blanding af forelæsninger, gruppearbejde, projekter, selvstudie og vejledning.

Du arbejder ofte sammen med dine medstuderende, når I for eksempel løser et konkret problem under projektarbejdet eller udarbejder en aflevering.

I løbet af studiet prøver du flere gange kræfter med digitale værktøjer, der kan simulere et fysisk system eller styre robotter i et laboratorie.

Studieliv på Teknologi

Din studietid bliver skudt i gang af en online studiestart, hvor du bliver introduceret til uddannelsen og dine medstuderende. Det er nuværende studerende, som driver studiestarten – og som på DTU kaldes for vektorer. Over et par dage introducerer de dig for livet som digital universitetsstuderende – både fagligt og socialt.

På den måde lærer du fra start dine medstuderende at kende, så I er godt klædt på, når undervisningen og gruppearbejdet for alvor går i gang.

Den digitale bacheloruddannelse Teknologi er et godt studiematch for mange forskellige mennesker. Måske bor du i Jylland og har ikke lyst til at flytte til Storkøbenhavn. Måske er du bosat i udlandet, eller måske bruger du meget tid på din familie eller en tidskrævende hobby.

Der er mange gode grunde til at studere online, og som digital studerende bliver du en del af en mangfoldig gruppe, hvor alle bidrager til fællesskabet med deres forskellige oplevelser og erfaringer.

Fremtidsmuligheder

Med en digital bacheloruddannelse i teknologi er du godt på vej til at arbejde med alt fra energiteknologi til bæredygtigt brændstof og fremtidens sygdomsbehandling.

Efter bacheloruddannelsen tager de fleste en kandidatuddannelse og får titlen som civilingeniør, og herfra er verden åben for dig, der vil bruge dine færdigheder til at drive forandring.

Bachelor + kandidat = civilingeniør

Når du har gennemført en bacheloruddannelse i Teknologi, skal du fortsætte på en kandidatuddannelse, før du er civilingeniør.

Her kan du se, hvilke kandidatuddannelser på DTU du kan søge ind på med en bachelor i Teknologi:

Vær opmærksom på, at nogle af kandidatretningerne kræver, at du har bestået specifikke kurser på din bacheloruddannelse. Under den enkelte kandidatretning kan du se, hvilke adgangskrav der gælder.

En bachelor i Bæredygtigt Energidesign kvalificerer dig også til at blive optaget på kandidatuddannelser på andre danske og udenlandske universiteter.

Hvor kan du få job?

Vil du arbejde med kemi og energi, er fremtidens arbejdsmarked fyldt med muligheder. For Power-to-X er en hovedingrediens i den grønne omstilling, og branchen kommer til at vækste voldsomt de næste par år.

Har du lyst til et arbejdsliv helt tæt på teknologien, kan du for eksempel arbejde med katalysatorer og kemiprocesser i virksomheder som Haldor Topsøe.

Vil du være med i udviklingen af biobrændsel til skibstransport, kan du få job i Mærsk, og vil du arbejde med den nyeste vindmølleteknologi, kan du arbejde for virksomheder som Vestas eller Siemens Gamesa.

Er du mere til mødet mellem kemiteknik og sundhed, kan du optimere produktionen for pharma-virksomheder som Novo Nordisk.

Brænder du for at hjælpe andre på vej til bedre kemiske produkter, kan du blive rådgivende ingeniør i rådgivningshuse som COWI eller Rambøll.

Vil du hjælpe myndighederne med at skabe et grønnere Danmark, kan du blive ansat i Energiministeriet, og kan du ikke få nok af den nyeste forskning, kan du forfølge en forskerkarriere på universitetet.

Uanset hvilken retning du vælger, venter et arbejdsmarked, der mangler civilingeniører. Her er der brug for dine evner til at analysere og forstå komplicerede problemstillinger, nedbryde problemer og skabe de rigtige skræddersyede løsninger.

Med en uddannelse fra DTU venter en verden af jobmuligheder, hvor du kan gøre en forskel.