Sådan søger du specialpædagogisk støtte, SPS

Det er SPS-enheden på DTU, der indstiller dig til specialpædagogisk støtte. SPS-enheden kan også vejlede dig om dine muligheder.

Så snart du er blevet optaget på DTU og har takket ja til din uddannelse har du mulighed for at modtage SPS.

DTU’s SPS-henvendelsesportal

For at søge om SPS på DTU, skal du oprette dig i DTU's SPS-henvendelsesportal.

For nye studerende: Ved optagelse på DTU er det muligt at oprette en ansøgning på henvendelsesportalen, så snart du har fået dit studienummer på DTU. Dit login til SPS-henvendelsesportalen er dit studienummer. Nye studerende bestiller password via UnistartDTU.

Sådan søger du SPS: Ved at oprette en ansøgning i SPS-henvendelsesportalen kan processen med at søge SPS være så hurtig og så smidig som muligt.

Når du opretter en ansøgning i henvendelsesportalen, skal du gøre følgende:

  1. Ganske kort beskrive dine udfordringer og dit støttebehov.
  2. Evt. uploade dokumentation for din funktionsnedsættelse. Hvis du har modtaget SPS på en tidligere uddannelse, behøver du formentlig ikke at uploade din dokumentation igen. Som regel vil det kun være i tilfælde, hvor du er ny i SPS-ordningen, eller der er sket ændringer i din situation, at du skal indsende ny dokumentation.
  3. Når vi har modtaget din ansøgning om SPS på SPS-henvendelsesportalen, sender vi dig en mail som bekræftelse på din ansøgning. Du vil herefter modtage en besked fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) i e-Boks/Digital Post, hvor du skal give dit samtykke til at søge SPS. Det er vigtigt, at du giver dit samtykke hurtigst muligt, for STUK behandler først din ansøgning, efter du har givet samtykke. Hvis du ikke giver dit samtykke inden for 30 dage, bortfalder ansøgningen hos STUK. STUK har pt. en sagsbehandlingstid på ca. 8 uger. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, så skriv eller ring til os.
  4. Når STUK har behandlet din ansøgning, får du besked i din e-Boks/Digital Post. Derefter sætter SPS-enheden på DTU den bevilligede støtte i gang.
  5. På SPS-henvendelsesportal kan du også søge om særlige vilkår til eksamener på DTU. Ansøgninger om særlige vilkår til eksamener afgøres af DTU. F.eks. kan du søge om ekstra tid til skriftlig eksamen ved at sætte kryds i feltet ”Ekstra tid til skriftlig eksamen”.

Mail, telefon eller SPS-introdag

Foretrækker du en anden tilgang end SPS-henvendelsesportalen, er du også velkommen til at kontakte os via mail eller telefon. Det kan du gøre, fra den dag du bliver optaget på DTU.

I SPS-enheden afholder vi en introdag/introforløb i forbindelse med studiestart. Du kan læse mere om det på dtu.dk under Ny på DTU. Vælg imellem bachelor- og diplomingeniørstuderende og under "Velkomst- og introarrangementer" kan du vælge "SPS-introarrangement". 

Har du spørgsmål eller brug for et møde?

Du er altid velkommen til at kontakte os – enten på telefon, mail, eller vi kan aftale et personligt møde.

Har du brug for at give en fuldmagt?

Hvis du ønsker, at en anden person skal kunne få aktindsigt i din sag, og/eller handle og træffe beslutninger på dine vegne, har du mulighed for at oprette en fuldmagt. Med fuldmagten giver du SPS-enheden lov til, at vi må udtale os, hvis den du har givet fuldmagten henvender sig direkte til os.

Alle afgørelser og informationer vedrørende din SPS-sag vil fremover fortsat kun blive sendt til dig – til din e-Boks og/eller din studentermail. Fuldmagten dækker ikke, at vi sender informationer og afgørelser til den person, du har givet fuldmagten. Det er derfor nødvendigt, at vedkommende hjælper og tjekker din mail og din e-Boks, hvis der er behov for det.

Fuldmagten er kun gældende på DTU og kun i forhold til at være i dialog med de enheder, som du skriver på fuldmagten. Den er ikke gældende til andre instanser i SPS-regi, f. eks. Studenterrådgivningen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, eller andre firmaer, som staten har valgt som leverandører. Du/I skal selv sørge for at indsende en fuldmagt til disse aktører.

SPS til DTU Adgangskursus

Vær opmærksom på, at DTU Adgangskursus har sin egen SPS-vejleder, som vejleder om SPS til ungdomsuddannelser.

Læs mere om SPS til DTU Adgangskursus