En uddannelse i Arktisk Byggeri og Infrastruktur giver dig generelle ingeniørkompetencer inden for byggeri, anlæg, miljøteknik og planlægning. Samtidig får du viden om de særlige forhold, der gør sig gældende i de arktiske egne. Det gør dig i stand til at arbejde med områder som f.eks. byggeri tilpasset arktiske forhold, infrastrukturudbygning i egne med isolerede samfund, miljøsikring i en sårbar natur, anlæg til vandkraft og råstofudvinding.
Afhængigt af, hvilke kurser du tager i løbet af din uddannelse, kan du f.eks. komme til at arbejde inden for disse områder:
- Rådgivende ingeniør
- Entreprenør- og byggefirmaer
- Forsynings- og infrastrukturselskaber (vand og energi, transport – veje, havne og lufthavne)
- Areal- og ejendomsudvikling
- Råstofselskaber
- Kommunale teknik- og miljøforvaltninger
- Ministerier (bolig, miljø, energi, trafik, erhverv, planlægning)
Som færdiguddannet har du gode jobmuligheder i Grønland og andre arktiske egne som f.eks. Nordnorge, Island, Canada og Alaska. Der er også mulighed for at arbejde for firmaer i Danmark eller internationalt, som udfører arbejde i og for arktiske egne. Du kan f.eks. få job som rådgivende ingeniør, i entreprenør- og byggefirmaer eller i ministerier. Du kan også arbejde som bygningsingeniør i Danmark.
Se kompetenceprofilen for Arktisk Byggeri og Infrastruktur
Kan jeg læse videre?
En diplomingeniøruddannelse inden for Arktisk Byggeri og Infrastruktur er en selvstændig, afsluttet uddannelse. Hvis du får lyst til at fortsætte dine studier, er det muligt at læse videre på kandidatuddannelsen og blive civilingeniør (cand.polyt.).
Det kræver dog, at du opfylder de faglige forudsætninger, der er nødvendige for at blive optaget på den kandidatretning, du gerne vil læse. Nogle af disse kurser kan det være nødvendigt at tage gennem supplering, efter at du har afsluttet din diplomingeniøruddannelse.
Læs mere om kandidatuddannelsen på DTU