Bliv diplomingeniør i Elektroteknologi

For dig, der vil dykke helt ned i elektronikken og lære at skabe løsninger fra idé til færdigt resultat.

Se film om uddannelsen

Elektroteknologier forandrer vores fremtid

Verden er fyldt med elektroniske styringer og systemer. På diplomingeniøruddannelsen Elektroteknologi bliver du klædt på til at designe elektronik og udvikle den tilhørende software, der gennemsyrer vores liv og kan rykke vores verden.

Fra små, men betydningsfulde, hverdagsdetaljer til store samfundsændringer. I det enorme spænd skaber elektroingeniører løsninger, der gør en forskel for mennesker – og for planeten.

De udvikler høreapparater. De bygger hjælpsomme robotter. De designer filtre, der kan gøre beskidt vand rent, og de bygger styringer, der optimerer vindmøller og andre grønne teknologier.

Hver dag bruger elektroingeniører teknologi til at skabe konkrete svar på alverdens spørgsmål.

Læser du Elektroteknologi, kan det blive dig, der beskytter andre mod utilsigtet overvågning, optimerer den grønne energi eller flytter livsvigtig behandling ud til borgerne.

Verden hviler nemlig på elektroniske systemer, og de systemer spiller en større og større rolle, for hver dag der går. Derfor kan du som færdiguddannet elektroingeniør få job inden for stort set alle industrier og samfundsfunktioner.

Med en diplomingeniøruddannelse i elektroteknologi er det op til dig, hvor du vil skabe løsninger, der forbedrer vores hverdag og forandrer vores fremtid.

Elektroteknologi - diplomingeniør

Niveaukrav

Matematik A
Fysik B eller Geovidenskab A
Kemi C eller Bioteknologi A
Engelsk B

Adgangskvotienter

Studiepladser

48

Optagelesområdenr.

15125

Studiestart

August 2025
Læs mere om studiestart

Uddannelsessted

Ballerup Campus og Lyngby Campus

Se video om Elektroteknologi
Hvordan er det at læse Elektroteknologi? Hør tre studerende fortælle om uddannelsen.
"Nogle ting er svære. Men det er en holdsport, og det gør, at det svære bliver overkommeligt. Samtidig er det sjovt, det vi laver, så det hjælper også på det."
Samuel 6. semester

Hvad lærer du?

Elektronik er over alt. Derfor får samfundet mere og mere brug for dygtige ingeniører, der forstår elektronikken til fulde, og ved hvordan den kan bruges til at gøre en forskel.

Vælger du at læse Elektroteknologi, får du en praksisorienteret uddannelse, hvor du bliver specialist inden for elektronik og software.

Undervejs får du en helhedsforståelse af feltet, imens du opbygger din ekspertviden om elektroniske styringer, sensorer og systemer.

Du lærer at skabe elektroniske produkter fra bunden, og du får en dyb forståelse for alle de trin, man møder undervejs. Det betyder, at du lærer om alt fra design af brugerinterfaces og softwareudvikling til, hvordan du kan bygge fysiske produkter.

Via forskellige kurser klæder underviserne dig på til at skabe løsninger fra idé til færdigt resultat.

Du får en grundlæggende forståelse for matematik, elektronik og programmerbare systemer, og hele vejen igennem arbejder du hands-on med teknologien.

Du lærer om kredsløbsteknik og signalbehandling, og du prøver kræfter med at bygge måleenheder og håndtere signaler. Du lærer at programmere og at arbejde med fysiske produkter, så du kan udvikle både analoge og digitale systemer.

Sådan bliver du i stand til at bruge elektronikken til gavn for mennesker.

Studiets opbygning

Uddannelsen til diplomingeniør i Elektroteknologi varer tre et halvt år. 

På dit første studieår opbygger du en grundlæggende viden inden for elektronik, programmering og matematik, som du vil trække på resten af din studietid og i dit kommende arbejdsliv.

På første semester har du et større kursus om elektronik, hvor du bygger et mindre elektronisk kredsløb og begynder at kombinere analoge og digitale teknikker.

Du afprøver din viden i slutningen af semestret med et projekt, hvor du og din gruppe arbejder med målinger og temperaturregulering og tester teorien ved at bygge jeres egen ovn.

Dit andet semester afsluttes også med et projekt. Her skal du arbejde med digitalt design og afprøve din viden om hardware i praksis.

Når du kommer til andet studieår, dykker du længere ned i elektronikken.

Du har kurser om elektromagnetisme, digital signalbehandling, analogt design, reguleringsteknik og digitale systemer.

På tredje semester laver du projektarbejde og designer et elektronisk sensorsystem, og på fjerde semester har du et stort tværfagligt CDIO-projekt. CDIO står for ’Concieve, Design, Implement, Operate’ og beskriver de faser, man som ingeniør går igennem, når man løser en problemstilling.

Under projektforløbet lærer du og din gruppe om både teamwork og elektromagnetisme, når I bygger jeres egen metaldetektor.

Læs mere om CDIO og Design-Build-projekter

Fra tredje år står din studietid for alvor i valgfrihedens tegn.

Du tager tilvalgskurser, er i ingeniørpraktik og laver et innovationsprojekt kaldet Innovation Pilot. Her arbejder du sammen med studerende fra andre af DTU’s uddannelsesretninger, og I skaber jeres egen innovative løsning på en konkret case stillet af en virksomhed.

På syvende semester laver du dit afsluttende diplomingeniørprojekt – ofte i samarbejde med en virksomhed.

Her kan du se, hvordan dit skema ser ud på de to første semestre på Elektroteknologi

Ugeskema, de første to semestre

1. semester

 
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
8-12
 
62712
Grundlæggende C programmering
Campus Ballerup
 
30032
Elektroteknik
Campus Ballerup
 
12-13
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
13-17
30032
Elektroteknik
Campus Ballerup
62733
Projektarbejde i elektroteknik
Campus Ballerup
 
10935
Fysik 1
Campus Ballerup
 
17-18
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
18-22
 
 
 
 
 

I 3-ugers perioden (januar) følges 01911 Matematisk Analyse og Modellering,

 

2. semester, placering i foråret:

 
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
8-12
 
62734
Datateknik og programmering
Campus Ballerup
01922
Lineær Algebra og Modellering
Andet
 
62735
Videregående Matematik for Diplom Elektroteknologi
Campus Ballerup
12-13
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
13-17
30081
Digitalteknik
Campus Ballerup
34601
Elektriske kredsløb 2
Campus Lyngby
01922
Lineær Algebra og Modellering
Andet
 
 
17-18
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
18-22
 
 
 
 
 

I 3-ugers perioden juni følges 30082 Projektarbejde i digitaldesign

 

Læs i udlandet

5. semester er dit udlandssemester, hvor du oplever en bid af verden og styrker din faglige profil.

Du kan gøre vejen dertil overskuelig ved at benytte en af DTU’s udvekslingsaftaler, som du finder på DTU Beyond Borders. Vil du vide mere om de forskellige muligheder for et semester i udlandet, kan du besøge DTU Study Abroad.

Er et udlandsophold ikke det helt rigtige for dig, kan du i stedet bruge tiden til at tage kurser på DTU, på et andet dansk universitet, eller tage et EuroTeQ online kursus hos en af vores europæiske partnere.

Vær opmærksom på, at du har mulighed for at bytte rundt på dit udlandssemester og din praktik - tag en snak med din studieleder, hvis det er noget, du ønsker.

Undervisning på Elektroteknologi

Undervisningen på Elektroteknologi er sammensat af forskellige undervisningsformer.

Ved siden af forelæsninger og holdundervisning har du masser af gruppearbejde. Her lærer du hurtigt dine medstuderende at kende, imens du bliver klædt på til at arbejde med projektstyring og teamarbejde, ligesom på arbejdsmarkedet.

Hver uge afprøver du din viden, når du får hænderne i teknologien. Du arbejder med alt fra lodning til måleapparater i laboratoriet, og du kan altid gå på opdagelse i komponentshoppen, hvor du finder massevis af komponenter, som du kan bruge til at bygge både i undervisningen og i fritiden.

På diplomingeniøruddannelsen i elektroteknologi får du nemlig værktøjerne til at skabe konkrete løsninger med hjælp fra elektronikken.

Studieliv på Elektroteknologi

På Elektroteknologi er du en del af et studie, hvor alle kender alle og ses på tværs af årgange.

Fra start bliver du tilknyttet en studiegruppe med andre fra din uddannelsesretning, som på DTU hedder et ’kagehold’. Sammen kan I alt fra at arbejde i grupper og hjælpe hinanden med det faglige til at holde fællesspisning eller tage på ferie sammen.

Du kan også komme på kagehold med studerende fra jeres søsterretning Elektrisk Energiteknologi, så du lærer andre DTU-studerende at kende fra start.

Særligt for Elektroteknologi er Elektroklubben: et frirum, hvor du og dine medstuderende kan bruge DTU’s laboratorier og maskiner til at bygge jeres egne projekter – og nogle gange bliver hobbyprojekterne til startupvirksomheder.

Når du læser Elektroteknologi, har du kurser på DTU’s campusser i Lyngby og Ballerup. Begge steder får du adgang til lokaler og laboratorier i verdensklasse og et hav af events, traditioner og foreninger.

Du kan tage med dine medstuderende til fredagsbar i Verners kælder på Ballerup campus eller i Hegnet på Lyngby campus, hvor I hvert efterår afholder Elektrobar. Du kan møde studerende fra andre uddannelsesretninger i badminton-, keramik- eller musiklubben. Har du lyst til at engagere dig aktivt i livet på DTU, kan du for eksempel melde dig ind i studenterorganisationen Polyteknisk Forening eller være med til at arrangere studiestarten for nye studerende.

Uanset om du er mest til volleyball, brætspil eller fredagsbar, byder studietiden på DTU på masser af oplevelser – både under og efter undervisningen.

Læs mere om studielivet på DTU

Hvad kan du blive?

Elektroingeniører arbejder med de elektroniske styringer, sensorer og softwaresystemer, der findes overalt omkring os. Med en bred uddannelse i elektroteknologi er du klar til at træde direkte ind på et arbejdsmarked, der mangler dygtige ingeniører, og hvor du kan bruge dine tekniske færdigheder til at drive forandring.

Hvordan din fremtid kommer til at se ud, er i høj grad op til dig og dine faglige interesser. Færdiguddannede ingeniører i elektroteknologi laver nemlig alt fra udvikling til salg og ledelse – og de gør det i mange forskellige brancher. Derfor kan du som færdiguddannet elektroingeniør få arbejde inden for en lang liste af områder – fra vind til AI, medicin eller robotter.

Du kan arbejde i sundheds- og medicinalbranchen og designe fremtidens scannere eller optimere behandling i ambulancer.

Du kan udvikle kunstig intelligens, der gør hverdagen nemmere og aflaster de ældre.

Du kan lede en afdeling, der udvikler lyd, eller du kan kaste dig over markedsføring og service i moderne teknologivirksomheder.

Du kan blive projektleder og drive den grønne omstilling, eller du kan blive din egen chef og vælge livet som selvstændig.

Uanset hvilken karrierevej du vælger, venter et arbejdsmarked, der mangler diplomingeniører, og som har brug for dine evner til at finde konkrete løsninger på virkelighedens problemer.

Med en uddannelse fra DTU venter en verden af jobmuligheder, hvor du kan gøre en forskel.

En diplomingeniøruddannelse fra DTU er en selvstændig, afsluttet uddannelse.

Du har mulighed for at læse videre på kandidatuddannelsen og blive civilingeniør (cand.polyt.), men det kræver, at du opfylder de faglige forudsætninger, der er nødvendige for at blive optaget på den kandidatretning, du gerne vil læse.

Derfor kan det være nødvendigt, at du tager kurser gennem supplering, efter at du har afsluttet din diplomingeniøruddannelse.

Læs mere om kandidatuddannelsen på DTU

Få en adgangsgivende eksamen

På DTU Adgangskursus kan du på et år tage et adgangsgivende kursus, der gør dig klar til at læse en ingeniøruddannelse på DTU. Du kan også tage suppleringskurser, hvis du mangler et fag.

DTU Adgangskursus
Grafik

Gør en bæredygtig forskel

På DTU er du sikker på at få en uddannelse, der ruster dig til at gøre en bæredygtig forskel. Det er DTU Charter din garanti for.

DTU Charter
Baggrund