En diplomingeniøruddannelse i Fødevaresikkerhed og -kvalitet giver dig generelle kompetencer inden for mikrobiologi, kemi og toksikologi samt kendskab til ernæring og produktion – det er alt sammen discipliner, der bruges i moderne risikobaseret styring og kontrol af fødevarekvalitet og -produktion.
Du lærer f.eks. om råvarernes kvalitet, det ernæringsmæssige indhold og fødevaresikkerhed, som handler om, hvordan de kemiske stoffer og sygdoms- fremkaldende bakterier, der findes i vores mad, påvirker os mennesker. Du lærer at finde frem til de ting, der kan udgøre en sundhedsrisiko, ved at analysere hele produktionskæden fra råvaren til det endelige produkt – det, vi kalder ’fra jord til bord’.
Som diplomingeniør i Fødevaresikkerhed og -kvalitet er det oplagt at få job inden for fødevareproduktion og -kontrol, både i fødevareproducerende og offentlige virksomheder. Du vil også kunne bruge din viden om håndtering af fødevarer i virksomheder, der sælger fødevarer, eller inden for anden biologisk og farmaceutisk produktion.
Eksempler på det er:
- Analytisk medarbejder i fødevareindustrien
- Kontrolmedarbejder i den farmakologiske industri
- Medarbejder inden for egenkontrol i bioteknologisk industri
- Ansat i Fødevarekontrollens regionslaboratorier og Fødevarestyrelsen
Den moderne fødevareproduktion er et internationalt erhverv i rivende udvikling. Udviklingen foregår i et samspil mellem nye bio- og højteknologiske produktionsformer, ændrede kostvaner, en moderne bæredygtig industri, der lever op til FN’s verdensmål, og et globaliseret fødevaremarked. Derfor er der behov for højtuddannede medarbejdere målrettet området.
Se kompetenceprofilen for Fødevaresikkerhed- og kvalitet.
Kan jeg læse videre?
En diplomingeniøruddannelse i Fødevaresikker og -kvalitet er en selvstændig, afsluttet uddannelse. Hvis du får lyst til at fortsætte dine studier, er det muligt at læse videre på kandidatuddannelsen og blive civilingeniør (cand.polyt.).
Det kræver dog, at du opfylder de faglige forudsætninger, der er nødvendige for at blive optaget på den kandidatretning, du gerne vil læse. Nogle af disse kurser kan det være nødvendigt at tage gennem supplering, efter at du har afsluttet din diplomingeniøruddannelse.
Læs mere om kandidatuddannelsen på DTU.