Studieophold ved et udenlandsk universitet for studerende på IT-elektronik

For IT-elektronik er mål-semestret for et udlandsophold ved et universitet på 5. semester. Måske ønsker du at specialisere dig indenfor områder, du ikke har mulighed for at specialisere dig i på DTU?

DTUs internationale studievejledning har udpeget velegnede universiteter i udlandet, hvor der undervises i emner, der er velegnede til en IT-elektronik profil. Endvidere har DTU samarbejder med over 200 af verdens bedste universiteter, som du som DTU studerende kan drage fordel af.

Du er også velkommen til selv at finde et universitet og sammensætte en kursuspakke dér.

Seks forslag til velegnede universiteter for IT-elektronik

 • The University of Nottingham, Ningbo, Kina
 • Hong Kong University of Science and Technology (HKUST), Hong Kong
 • Budapest University of Technology and Economics (BUTE), Ungarn
 • Eindhoven University of Technology (TU/e), Nederlandene
 • Chalmers University of Technology, Goteborg, Sverige
 • University of Texas at Austin, USA

Hvor har IT-elektronik studerende været på studieophold?

Studerende fra IT-elektronik har bl.a. besøgt nedenstående universiteter.

 • Tohoku University, Katahira, Japan
 • University of Texas at Austin, USA
 • University of Maryland, Baltimore, USA
 • University of California, San Diego, USA
 • The University of Nottingham, Ningbo, China
 • University of Exeter, UK
 • Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST), Daejeon, South Korea

Kontakt DTUs internationale studievejledning for andre forslag til hvor, du kan tage hen med udbytte!

Studieophold Tohoku University

Niklas Buhl

Studerende på Diplom IT-elektronik
Studieophold efterår 2017:

- Jeg har været i Japan på mit 5. semester, hvor jeg studerede på Tohoku University i Katahira, Sendai, ca. 350km nord for Tokyo.

Hvad har du fået ud af dit udenlandsophold?

- Jeg valgte at tage udveksling, og især i Japan, fordi jeg ville prøve noget helt andet end at bo i Danmark og være i det danske uddannelsessystem. En af mine største interesser er at surfe, så jeg ønskede også et sted nær havet. Derudover synes jeg, at det er vigtigt at tage lidt tid væk fra at have klasser med mennesker, der har de samme evner som dig selv, for at forstå, hvor du kan udmærke dig.
Jeg valgte Tohoku Universitet, hvor jeg havde mulighed for at studere robotik, datalogi, japansk kultur og endda karate. Forelæsningerne var på engelsk, heldigvis.
En del af studieprogrammet var at gøre noget, der hedder 'Individual Research Training', hvor du får tildelt et laboratorium af interesse og skal lave et projekt. Mit laboratorium var interaktivt indholdsdesign hos Research Institute of Electrical Communication. Her var jeg i stand til at arbejde og lave forskning om, hvordan folk interagerer med digitale enheder gennem forskellige grænseflader som almindelige smartphones, computere eller augmented and virtual reality. Jeg arbejdede på et projekt med et projektor robot system og et tracking vision system.
Jeg boede i en international sovesal, hvor jeg fik mange venner især fra Europa og lærte en hel del om deres kultur. Heldigvis fandt jeg vej ind i det lokale surfing samfund og fik nogle japanske venner. Japanere har en meget rig og udviklet kultur omkring deres templer, forskellige fester og festivaler. For eksempel er Pageant of Light en stor festival i Sendai, hvor alle træerne på en boulevard er dækket af en slags julelys, der er så smukt.
Som forventet viste min udveksling at være udfordrende, fordi ingen taler engelsk og kulturforskellene både i uddannelse og hverdagsliv. Jeg kan foreslå at tage en smule japansk, før jeg tager en udveksling som denne; jeg lykkedes uden, men det ville have været lettere med nogle grundlæggende sætninger. Udover nye kompetencer inden for robotik og interaktionsdesign har jeg helt sikkert opnået mere uafhængighed og oplevet at være vellykket med at opbygge et nyt liv i en udfordrende kultur.

Niklas i laboratoriet

(billede icd.riec.tohoku.ac.jp)