Data Science og Management - bachelor

Niveaukrav

Matematik A
Fysik C eller Geovidenskab A 
Dansk A
Engelsk B

Samfundsfag B, eller både
International økonomi B og
virksomhedsøkonomi B er fjernet som adgangskrav fra optagelsen 2024

Ændrede nivaukrav fra og med optagelsen 2026:

Matematik A
Fysik B eller Geovidenskab A
Kemi C
Dansk A
Engelsk B

Studiepladser

30

Adgangskvotienter

Se adgangskvotienter fra sidste optag

Optagelsesområdenr.

15080

Studiestart

29.-30. august 2024
Læs mere om studiestart

Data Science og Management - bachelor

Nu – og i fremtiden – står verden over for vilde forandringer. Vi bliver flere mennesker, byerne vokser, vores ressourcer bliver færre, og klimaet kæmper. Vælger du at læse Data Science og Management, kan du være med til at forstå komplekse problemer, finde rigtige løsninger og tage de vigtige beslutninger.

Data Science og Management

Gør spørgsmål til svar – og svar til konkrete beslutninger

Hvordan ved vi, om medicinen virker? Hvordan gør vi godstransporten grøn? Og hvordan fungerer en moderne storby?

I takt med at verden udvikler sig, bliver virkeligheden sværere at forstå, og vores spørgsmål bliver kun større. Derfor har vi mere end nogensinde før brug for ingeniører, der kan hjælpe virksomheder og organisationer med at træffe beslutninger.

Læser du Data Science og Management, bliver det dig, der kan forstå al den data, der hver dag indsamles om os. Det bliver dig, der kan implementere løsninger, som gør en forskel.

I en kombination af teknologi, samfund og økonomi klæder uddannelsesretningen dig på til at arbejde med alverdens udfordringer.

Du lærer at indsamle og analysere store mængder data, og du bliver klædt på til at gøre informationen til handlinger, der kan forme fremtiden. Som ingeniør i data science og management bliver du nemlig klar til at gøre spørgsmål til svar – og svar til konkrete beslutninger.

Hvad lærer du?

Skal man skabe forandring, kræver det både et oplyst grundlag og mennesker, der kan og vil gøre noget nyt. På Data Science og Management får du færdighederne til at hjælpe andre med at træffe gode beslutninger, og du kan være med i hele beslutningsprocessen.

Fordi verden er kompleks, har vi brug for at forstå den i sin helhed, hvis vi vil forandre den. Derfor er Data Science og Management en bred uddannelse, der gør dig klar til at bryde komplicerede problemstillinger ned til konkrete tiltag. Her lærer du, hvordan data kommer i spil i beslutningsprocessen, og hvordan den kan planlægges, så beslutningen føres ud i livet.

I løbet af din studietid lærer du at indsamle og anvende store informationsmængder. Du opbygger en grundlæggende forståelse for naturvidenskab, teknologi og data science, så du kan håndtere data og hjælpe mennesker med mange forskellige fagligheder med at arbejde sammen mod et fælles mål.

Du bliver øvet i programmering, statistik, machine learning og datasikkerhed, og du lærer, hvordan du kan hjælpe virksomheder og organisationer med at bruge den rette information til at tage kloge beslutninger.

Samtidig lærer du at modellere planlægnings- og beslutningsorienterede opgaver. Det betyder, at du bliver klog på, hvordan du kan designe processer, der gør idéer til handlinger. Du lærer at forstå økonomiske forhold, og du opbygger en dyb viden om, hvordan ledelse og organisationer fungerer.

Efter tre år er du ekspert i, hvordan ønsket om forandring kan blive til konkrete løsninger i samfundet.

Studerende på Data Science og Management
Hvordan er det at læse Data Science og Management? Hør de studerende fortælle om uddannelsen.

Sådan er studiet bygget op

En bachelor i Data Science og Management tager tre år og er sat sammen af kurser, der i alt svarer til 180 ECTS-point.

Fra starten af dit første studieår har du grundlæggende kurser, der giver dig et fagligt fundament, som du bygger videre på i løbet af din uddannelse.

Du får en grundlæggende naturvidenskabelig og teknologisk forståelse med kurser i for eksempel matematik, programmering og statistik.

Samtidig opbygger du din viden om data og ledelse med kurserne ’Databasesystemer’, ’Operations and Supply Chain Management’, ’Ingeniørarbejde’ og ’Projektledelse’.

På andet studieår dykker du for alvor ned i feltet og lærer om alt fra beslutningsværktøjer og organisationer til dataarbejde.

Du bliver klogere på økonomi, data science, matematik, beslutninger, machine learning og metodedesign.

På fjerde semester laver du et større fagprojekt, hvor du fordyber dig i et selvvalgt emne inden for området.

Bacheloruddannelsens tredje og sidste år står i høj grad i valgfrihedens tegn. Her tager du flere valgfrie kurser – enten på DTU eller på et universitet i udlandet.

Du kan vælge kurser fra DTU’s store udvalg, eller du kan vælge et anbefalet studieforløb, der hjælper dig med at tilrettelægge dine kurser og skræddersy din uddannelse.

Data Science og Management tilbyder fire anbefalede studieforløb, der hver især dygtiggør dig inden for et centralt område:

  • Komplekse Teknologiske Systemer
  • Data Science
  • Beslutningsstøtte
  • Strategi, Innovation og Management

Læs mere om de anbefalede studieforløb

Du afslutter uddannelsen med dit bachelorprojekt – gerne i samarbejde med en virksomhed.

Her kan du se eksempler på, hvordan en undervisningsuge på Data Science og Management ser ud på 1. og 2. semester, hvis du følger et anbefalet studieforløb.

Ugeskema, de første to semestre

Ugeskema for 1. semester (anbefalet studieforløb)

 
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
8-12
42587
Introduktion til Operations og Supply Chain Management
Campus Lyngby
01001
Matematik 1a (Polyteknisk grundlag)
Campus Lyngby
 
 
01001
Matematik 1a (Polyteknisk grundlag)
Campus Lyngby
12-13
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
13-17
42580
Ingeniørarbejde - Data Science og Management
Campus Lyngby
01001
Matematik 1a (Polyteknisk grundlag)
Campus Lyngby
 
02002
Programmering (Polyteknisk grundlag)
Campus Lyngby
 
17-18
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
18-22
 
 
 
 
 

Kursus i Bæredygtighed tages i 3 ugers perioden i januar.

Ugeskema for 2. semester (anbefalet studieforløb)

 
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
8-12
 
01002
Matematik 1b (polyteknisk grundlag)
Campus Lyngby
10054
Modelfysik
Campus Lyngby
02170
Databasesystemer
Campus Lyngby
01002
Matematik 1b (polyteknisk grundlag)
Campus Lyngby
12-13
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
13-17
 
01002
Matematik 1b (polyteknisk grundlag)
Campus Lyngby
 
 
 
17-18
Pause
Pause
Pause
Pause
Pause
18-22
 
 
 
 
 

Kursus 02403 - Introduktion til matematisk statistik tages i 3 ugers perioden i juni.

Alternativt kan kombinationen 01004+02402 vælges istedet for 01002+02403. Så kan evt tages valgfag i juni.

Kursus i Projektledelse kan tages i 3 ugers perioden i august.

Udlandssemester

5. semester er dit udlandssemester, hvor du oplever en bid af verden og styrker din faglige profil.

Du kan gøre vejen dertil overskuelig ved at benytte en af DTU’s udvekslingsaftaler, som du finder på DTU Beyond Borders.

Vil du vide mere om de forskellige muligheder for et semester i udlandet, kan du besøge DTU Study Abroad.

Er et udlandsophold ikke det helt rigtige for dig, kan du i stedet bruge tiden til at tage kurser på DTU, på et andet dansk universitet, eller tage et EuroTeQ online kursus hos en af vores europæiske partnere.

Undervisning på Data Science og Management

Din undervisning på Data Science og Management er en varieret kombination af store forelæsninger, mindre hold og projektarbejde.

Til de store forelæsninger på de grundlæggende kurser får du den klassiske universitetsoplevelse, og når I har holdundervisning, lærer du for alvor de andre på Data Science og Management at kende.

Hele vejen igennem din studietid arbejder du sammen med dine medstuderende på forskellige gruppeprojekter. Her prøver I kræfter med teorien i praksis, laver konkrete løsninger og arbejder ofte med cases fra virkelighedens erhvervsliv – for eksempel i samarbejde med Maersk.

Studieliv på Data Science og Management

Data Science og Management er fyldt med fællesskab – både under og efter undervisningen. Her er du en del af en mindre uddannelsesretning med hyggelig stemning, hvor du kan lære alle at kende og altid få hjælp af dine medstuderende.

Studiet har stor tradition for, at de studerende selv skaber sociale aktiviteter og arrangementer, og ses på tværs af årgange. Sammen kan I tage til alt fra jeres årlige gallafest til tour de chambre på årgangen. Så uanset om du vil en tur i fredagsbaren Diamanten, møde andre studerende på DTU’s skitur eller undersøge din fremtid til karriereaften, bliver du hurtigt en del af fællesskabet på Data Science og Management.

Som studerende på DTU byder hverdagen på flere events, klubber og foreninger. Du kan tage med dit hold til fester på campus eller møde andre studerende i blandt andet musik-, volley- eller badmintonklubben.

Har du lyst til at engagere dig aktivt i livet på DTU, kan du for eksempel melde dig ind i studenterorganisationen Polyteknisk Forening eller være med til at arrangere studiestarten for nye studerende.

Vælger du at læse Data Science og Management, foregår din undervisning på DTU’s campus i Lyngby. Her finder du undervisningslokaler og grupperum i verdensklasse, moderne kollegieboliger og campusfaciliteter, der sætter rammerne for et studieliv, du aldrig vil glemme.

Læs mere om studielivet på DTU

Fremtidsmuligheder

Med en bacheloruddannelse i data science og management har du et stærkt udgangspunkt for et spændende arbejdsliv med masser af muligheder.

Langt de fleste vælger at læse videre på en kandidatuddannelse, hvor de specialiserer sig inden for deres interesseområde og bliver attraktive for jobmarkedet.

Bachelor + kandidat = civilingeniør

Når du har gennemført en bacheloruddannelse i Data Science og Management, skal du fortsætte på en kandidatuddannelse, før du er civilingeniør. Med en bachelor i Data Science og Management kan du søge ind på disse kandidatretninger på DTU:

Vær opmærksom på at optagelse på nogle af kandidatuddannelserne forudsætter, at du har bestået specifikke kurser på din bacheloruddannelse. Under den enkelte kandidatuddannelse kan du se, hvilke adgangskrav der gælder.

En bachelor i Data Science og Management kvalificerer dig også til at blive optaget på kandidatuddannelser på andre danske og udenlandske universiteter.

Hvilke jobmuligheder har du?

Præcis hvilken karrierevej du vælger, er selvfølgelig helt op til dig, og kommer an på din kandidatuddannelse og dine interesser. Ingeniører i data science og management kan nemlig arbejde i en lang række brancher og med mange forskellige arbejdsopgaver. Derfor kan du beskæftige dig med information, data, ledelse og rådgivning inden for alt fra energi og infrastruktur til klima, virksomhedsudvikling, ressourcer og bæredygtighed.

Vil du hjælpe forskellige virksomheder med deres udfordringer, kan du blive rådgiver i et konsulenthus som COWI, Rambøll eller Boston Consulting Group.

Er du interesseret i den finansielle sektor, kan du lave analyser og udvikle strategier for banker som Nordea eller Danske Bank.

Du kan bidrage til udviklingen af nye behandlinger som dataanalytiker i Novo Nordisk, eller du kan optimere flytrafikken og gøre den grønnere.

Du kan også blive din egen chef som selvstændig eller blive i universitetsmiljøet som forsker.

Uanset hvilken vej du vælger, venter et arbejdsmarked, der mangler civilingeniører. Her er der brug for dine evner til at analysere og forstå komplicerede problemstillinger, nedbryde problemer og skabe de rigtige skræddersyede løsninger.

Med en uddannelse fra DTU venter en verden af jobmuligheder, hvor du kan gøre en forskel.