Teknisk Biomedicin - bachelor

Niveaukrav

Matematik A
Fysik B eller geovidenskab A
Kemi B eller bioteknologi A
Dansk A
Engelsk B

Studiepladser

60

OPTAGELSESOMRÅDENR.

15075

Studiestart

29.-30. august 2024
Læs mere om studiestart

Teknisk Biomedicin - bachelor

Hvordan kan vi bruge menneskets egen biologi til at løse vores største sundhedsudfordringer? Læser du bacheloruddannelsen Teknisk Biomedicin på DTU, lærer du at finde svarene. Det her er uddannelsen for dig, der vil arbejde helt tæt på menneskers molekyler og biokemi og bruge din viden til at løse store helbredsproblemer. Verden har brug for ingeniører, der kan opdage, designe og fremstille fremtidens lægemidler og fødevarer. Som studerende på Teknisk Biomedicin lærer du netop det. Her bliver du ekspert i menneskets komplekse biologi, imens du lærer, hvordan teknologiske løsninger som bioinformatik og AI kan hjælpe os på vejen til at udvikle nye produkter. Ingeniører i teknisk biomedicin udvikler nemlig alverdens produkter, der gør mennesker sundere – fra smertedæmpende molekyler, vacciner og bæredygtige fødevarer til genmodificerede humane celler, der kan dræbe kræftceller.

Bachelor i Teknisk Biomedicin

Hvorfor læse Teknisk Biomedicin?

Verden har brug for ingeniører, der kan opdage, designe og fremstille fremtidens lægemidler og fødevarer. Som studerende på Teknisk Biomedicin lærer du netop det.

Her bliver du ekspert i menneskets komplekse biologi, imens du lærer, hvordan teknologiske løsninger som bioinformatik og AI kan hjælpe os på vejen til at udvikle nye produkter.

Ingeniører i teknisk biomedicin udvikler nemlig alverdens produkter, der gør mennesker sundere – fra smertedæmpende molekyler, vacciner og bæredygtige fødevarer til genmodificerede humane celler, der kan dræbe kræftceller.

Hvad lærer du?

Læser du Teknisk Biomedicin, bliver du klar til at gennemskue sammenhængen mellem sygdom, de molekylære mekanismer og de lægemidler, der kan genoprette den biokemiske balance.

Du lærer om blandt andet DNA, RNA, proteiner og kulhydrater og om kombi - nationen mellem humanbiologi og teknologi.

På den måde bliver du klædt på til at skabe biokemiske aktive produkter, der kan forbedre og forandre tilværelsen for andre. Undervejs skal du vælge om du vil specialisere dig inden for fødevarer, biomedicin eller bioinformatik.

Anbefalede studieforløb

Når du læser Teknisk Biomedicin har du mulighed for at at specialisere dig inden for:

  • Bioinformatik
  • Biomedicin
  • Fødevarer

Sådan er studiet bygget op

En bachelor i Teknisk Biomedicin tager tre år og er sat sammen af kurser, der i alt svarer til 180 ECTS-point. 

På dit første år på studiet opbygger du din faglige grundviden med kurser i blandt andet matematik, kemi, fysik, biokemi og mikrobiologi, og du lærer at udføre laboratorieøvelser og programmere i Python.

Fra starten af dit andet år har du kurser om blandt andet molekylærbiologi og biofysik, og så skal vælge et studieforløb inden for enten fødevarer, biomedicin eller bioinformatik.

Hvordan den sidste del af din bacheloruddannelse ser ud, afhænger af hvilket studieforløb og hvilke valgfrie kurser du vælger.

Udlandssemester

5. semester er dit udlandssemester, hvor du oplever en bid af verden og styrker din faglige profil.

Du kan gøre vejen dertil overskuelig ved at benytte en af DTU’s udvekslingsaftaler, som du finder på DTU Beyond Borders.

Vil du vide mere om de forskellige muligheder for et semester i udlandet, kan du besøge DTU Study Abroad.

Er et udlandsophold ikke det helt rigtige for dig, kan du i stedet bruge tiden til at tage kurser på DTU, på et andet dansk universitet, eller tage et EuroTeQ online kursus hos en af vores europæiske partnere.

Hvad kan du blive?

I kombination med en kandidatuddannelse bliver du godt rustet til en karriere i lægemiddel­- eller fødevareindustrien.

Har du en interesse for medicin, kan du arbejde inden for biofarma eller lægemidler, og du kan for eksempel blive laboratorieansvarlig hos Novo Nordisk eller Leo Pharma.

Er du mere til madproduktion, kan du få job som for eksempel analytiker eller kvalitetskontrolekspert i Arla Foods.

Brænder du for bioinformatik, kan du blive ekspert i at analysere biologisk data og arbejde i et væld af forskellige industrier.

Ingeniører i teknisk medicin bliver også rådgivende ingeniører, forskere og selvstændige – mulighederne er mange!

Bliv civilingeniør

Når du har gennemført en bacheloruddannelse i Teknisk Biomedicin, skal du fortsætte på en kandidatuddannelse, før du er civilingeniør.

Som bachelor i Teknisk Biomedicin er det mest oplagt at læse videre på en af disse kandidatretninger:

DTU's studieopbygning giver dig stor fleksibilitet, og du har mulighed for at tilrettelægge din uddannelse, så du også kan blive optaget på disse kandidatretninger:
(Under den enkelte kandidatretning kan du se, hvilke kurser du skal have bestået på din bacheloruddannelse for at kunne blive optaget.)

En bachelor i Teknisk Biomedicin kvalificerer dig også til at blive optaget på kandidatuddannelser på andre danske og udenlandske universiteter.