I løbet af studiet opbygger du en grundviden om fysikkens love og regler. Du dykker ned i mekanik, som er studierne af bevægelse og stilstand, og du lærer om termodynamik, der handler om, hvordan makroskopiske egenskaber som tryk og temperaturer er direkte konsekvenser af gasser og væskers mikroskopiske opførsel.
Du bliver klogere helt ned på atomart niveau, når du lærer om kvanteteknologi, lys og atomer.
Du opbygger en grundlæggende viden om elektromagnetismen og faststoffysik, og du lærer hvordan elektron- og røntgenstråling gør det muligt for os at se materialernes inderste.
Du lærer også at opstille modeller, som forvandler komplekse fysikteorier og datasæt til konkret indsigt i fysiske og teknologiske udfordringer.
Samtidig bliver du god til matematik. For matematik er det fælles sprog, som alle fysikkens principper er formuleret i, og derfor er matematik en central del af uddannelsen.
Men livet som studerende på Fysik og Ingeniørvidenskab handler ikke kun om fysiske principper. Det handler også om at dykke ned i alle de teknologier, der har fysik til fælles.
Derfor kan du som studerende fordybe dig i for eksempel todimensionelle materialer, kvantemekaniske biosensorer eller mikrochips, der oversætter elektriske signaler til lys og omvendt, med en hastighed på milliarder af bits i sekundet.
Du kan lære om de nyeste energiteknologier som power-to-x eller fusionsenergi. Du kan blive klogere på, hvordan man håndterer store komplekse mængder data og designer computersimuleringer. Eller du kan undersøge, hvordan enkelte atomer kan sammensættes til nye bæredygtige materialer.
Kort fortalt får du en bacheloruddannelse, hvor du i tæt samarbejde med andre studerende og forskere kan dyrke din passion for fysik og udvikle nye løsninger i moderne laboratorier.